Toen ik vorige week een filmpje zag van Foodgloss, waarin ze Peanutbutter Cups maakte, wist ik dat ik dit ook ging doen! Ik ben dol op chocolade en ik vind pindakaas ook heerlijk. Een perfecte combinatie dus! Gister dook ik de keuken in om het recept uit te proberen, maar om het nog eens extra lekker te maken, maakte ik er ook een paar met nutella in plaats van pindakaas!

Om deze cups te maken, heb je eigenlijk helemaal niet zo veel nodig. Het is ook nog eens super simpel om te maken.


Wat je nodig hebt is:

 • 200 gram chocolade
 • 50 gram pindakaas
 • 25 gram nutella
 • Cakevormpjes, ik gebruikte er 6
 • 1 zakje vanille suiker

En that’s it! Wat je verder nodig hebt is een pannetje met kokend water en een schaal waarin je de chocolade gaat smelten.


Je smelt allereerst dus de chocolade in een kom op kokend water. Dit gaat vrij snel. Blijf goed roeren, anders kan het zijn dat de chocolade verbrandt. Wat ik vervolgens heb gedaan is de pindakaas vermengt met een deel van de vanille suiker. Ik heb ongeveer een kwart van het zakje bij de 75 gram pindakaas gedaan. Meng dit goed door elkaar. Als de chocolade gesmolten is, doe je een klein laagje in de cupjes. Die zet je vervolgens voor ongeveer 10/15 minuten in de koelkast. Als je ze eruit hebt gehaald, doe je er een toefje pindakaas in. Ik heb gekozen om er vier met pindakaas te vullen. Probeer dit zo goed mogelijk in het midden te doen. Bij mij zat het een paar keer tegen de zijkant, waardoor hij niet helemaal omhuld is door chocolade. Niet erg, even lekker, maar natuurlijk wel minder mooi! Vervolgens doe je hier de rest van de gesmolten chocolade overheen zodat alles bedekt is.


Voor de Nutella doe je eigenlijk precies hetzelfde. Je doet een beetje nutella in het midden en vervolgens giet je de gesmolten chocolade eroverheen. Als je dit bij alle cupjes hebt gedaan, zet je ze voor 60 minuten in de koelkast. Na 60 minuten merkte ik dat ze snel smolten als ik ze at. Je kunt ze dus het beste iets langer in de koelkast laten staan en vervolgens degene die je niet opeet in de koelkast terug te zetten.


Het maken is echt super easy en ze zijn echt verrukkelijk! Je bent met het maken binnen een half uur klaar. Je moet alleen wat langer wachten voor je ze goed kan eten. Het is zo lekker dat ze hard zijn vanbuiten en dat er dan binnenin zachte Nutella of pindakaas zit. Super lekker ook om voor iemand te maken!


Als het nou nog een beetje onduidelijk is, kun je het beste bovenstaand filmpje van Foodgloss kijken. Hier wordt alles stap voor stap uitgelegd.


Ik ga in ieder geval nog even verder genieten van mijn Peanutbutter & Nutella Cups. Het is super makkelijk en heel erg lekker. Enjoy!
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

24 reacties

 1. Dit ga ik als ik terug ben van Luxemburg ook zeker een proberen, dit ziet er echt heerlijk uit en zal perfect zijn voor iets van een high tea!

 2. Oh my, toen ik gisteren deze foto’s op je Instagram zag ging ik gelijk naar het filmpje van Foodgloss kijken, nu wil ik ze ook maken! Ze lijken me zo verschrikkelijk lekker! Misschien een idee voor mijn verjaardag volgende week. 🙂

 3. Heerlijk maar ik ben bang dat ik al een kilo zwaarder ben als ik het recept al lees hahaha

 4. Pingback: Een kijkje in mijn leven #36

 5. IK WIL! Ik hou van Reese’s peanutbutter chocola, dus als het zelf is te maken, dan is het meer dan prima oooooh <3

 6. Pingback: Currently loving… #3

Plaats een reactie