Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie! Althans dat vind ik! Laatst maakte ik samen met mijn vader een shoarmapizza. Ja je leest het goed shoarma óp een pizza. En het was echt goddelijk. Vandaar dat ik graag het recept met jullie deel.

Je hebt het volgende nodig:
♥ Pizzabodem, één is meestal genoeg voor twee personen
♥ Tomatenpuree voor over de bodem
♥ Shoarma
♥ Uien
♥ Pizzakaas
♥ Knoflooksaus


Het is belangrijk dat je allereerst de shoarma voorbakt. Als je hem namelijk alleen maar in de oven doet met de rest, wordt hij niet doorbakken.


Als dat gebeurd is, is het tijd om de pizza te vullen! Spreid allereerst de bodem zo groot mogelijk uit. Hoe dikker je bodem, hoe dikker de korst. Wij hebben ervoor gekozen om hem vrij dun te doen, anders wordt het wel heel erg machtig. Smeer daarna de tomatenpuree erop. Als je dit niet doet, wordt de pizza heel erg droog. Daarnaast is de combinatie ook gewoon lekker.


Vervolgens doe je de shoarma die je al hebt gebakken op de pizza. Verdeel de uienringen er overheen en maak het geheel af met pizzakaas. Mocht je nou geen pizzakaas in huis hebben, kun je ook gewoon geraspte kaas gebruiken. Ik vind pizzakaas iets lekkerder omdat deze goed smelt. Als je dit gedaan hebt, is je pizza ready om in de oven te gaan! Wij hebben hem zo’n 15 à 20 minuten de oven in gedaan. Het hangt natuurlijk ook een beetje van je oven af hoe lang hij erin moet. Wij hebben een heteluchtoven.


Na 20 minuutjes is je pizza helemaal klaar! Mmmm, ziet dat er niet yummy uit! Omdat het zo’n langwerpige pizza is, hebben wij hem in vier stukken gesneden. Pap en ik aten ieder  twee stukken, maar dit was eigenlijk wel heel veel! Je kan zo’n pizza dus ook prima met z’n drietjes of zelf vieren eten. Het ligt eraan hoeveel je op kan.


Het lekkerste is nu om de pizza te eten met knoflooksaus. Oooh yummy het was zo delicious! Heel simpel om te maken en echt verrukkelijk. In een half uurtje is je pizza klaar. Als je zo’n kant-en-klare-shoarmapizza koopt zitten er misschien drie stukjes vlees op. Deze was heerlijk bedekt met veel shoarma. Eet smakelijk!
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

10 reacties

  1. Ooh dat ziet er lekker uit ja! Ik had inderdaad een keer een kant en klare pizza shoarma en dat was niet zo’n succes, maar misschien dat ik dit eens probeer 🙂

Plaats een reactie