Dit artikel schreef ik voor Eindhoven Dichtbij.nl.

Eindhoven is de nieuwe shopstad op beautygebied. Met de komst van een paar nieuwe winkels heeft Eindhoven zich de afgelopen maanden op de kaart gezet wat betreft make-upstores en verzorgingswinkels. Maar wat zit er nou precies in onze beste binnenstad en wat houden de merken in? In dit tweede deel vertel ik je wat meer over het verzorgingsmerk Kiehl’s…
 photo Untitled2760_zps0866d408.png
 photo Untitled2761_zpsfc80c91b.png
Kiehl’s is ons nieuwste aanwinst op het gebied van beautymerken. Kiehl’s staat bekend om haar wetenschappelijk onderzoek, kwaliteit en een grote eerbied voor de klanten en de gemeenschap. Het is van oorsprong een apothekersmerk en bestaat sinds 1851. Het merk staat vooral bekend om haar verzorgingsproducten. Eerder schreef ik al een stukje over de nieuwe shop-in-shop.

 photo Untitled2762_zpsac1dc90f.png

 photo Untitled2763_zps76ed83f3.png
Als je de shop-in-shop in de Bijenkorf binnenkomt geeft het een heel huiselijk gevoel. Ook al is het merk omgeven door andere, strakke, shop-in-shops, het lijkt net alsof je jezelf in een oude apotheek uit New York begeeft. “Kiehl’s winkels hebben overal dezelfde uitstraling. Als je in Noord-Amerika, Azië of Europa de winkel binnenloopt, zie je overal dezelfde kenmerken”, vertelt Bart Dewandeleer van Kiehl’s. En dat zijn bijzondere kenmerken. Bijna iedere winkel heeft ergens in de ruimte een motor staan, er hangt vaak een kroonluchter aan het plafond en de mascotte Mr. Bones (eigenlijk gewoon een skelet met een doktersjas), kan natuurlijk ook niet ontbreken. Alle medewerkers dragen ook een witte doktersjas, om het apothekers aspect nog eens te benadrukken.

 photo Untitled2764_zps301d4d84.png
“Kiehl’s stopt haar geld niet in reclame, maar vooral in de service”, vertelt Dewandeleer. “Dit doen we bijvoorbeeld door het geven van gratis huidanalyses. Vervolgens krijg je samples mee van producten die bij jouw huid passen, zodat je die thuis kan proberen.” Wij waren wel benieuwd naar de huidanalyse van Kiehl’s, dus ging ik samen met mijn collega Marion van Stiphout langs om het uit te proberen. Annabel Ammerlaan, manager van Kiehl’s Eindhoven, neemt er ruim de tijd voor om iedere klant te helpen.

 photo Untitled2765_zpsd22f8973.png

 photo Untitled2766_zpse9352c62.png
“Kiehl’s kwam voor mij precies op het goede moment. Tijden wil ik al weten wat de beste producten zijn voor mijn gezicht, want ik heb een moeilijke huid. Ik had ook geen idee wie mij zou kunnen adviseren. Ik besloot bij de shop-in-shop een huidanalyse te doen”, vertelt Marion.

 photo Untitled2767_zps451d8418.png
In de winkel doen ze eerst een klein testje om te kijken wat voor huidtype je hebt. “Ik was verrast van de kennis die Annabel had en wat ze me kon vertellen over mijn huid. Ze nam echt de tijd en dan voel je je stiekem wel een beetje speciaal. Ze zocht alle producten bij elkaar die geschikt zijn voor mijn huid en zette alle producten op een rijtje: een cleanser, een tonic, een serum, oogcrème, dagcrème, een peeling en een midnight recovery. Best veel inderdaad en misschien vergeet ik zelfs nog een product.” De werking en het gebruik van de producten wordt aan je uitgelegd en ze worden één voor één op je hand aangebracht zodat je ze kan aanvoelen. “Ik merkte gelijk dat mijn huid zachter werd. Naderhand kreeg ik wat samples mee om thuis uit te proberen. Zo kan ik kijken of ze daadwerkelijk fijn voor me zijn en ze later misschien alsnog kopen”, vertelt Marion.

 photo Untitled2768_zps8ffe59cd.png
Eindhoven is de tweede stad in Nederland waar Kiehl’s is geopend.

Kiehl’s – De Bijenkorf, Piazza 1 

Deel 1: INGLOT
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

 
Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

2 reacties

Plaats een reactie