Ik zat al een langere tijd met het idee in mijn hoofd om een iMac aan te schaffen. Ze zijn gewoon mooi, handig in gebruik en hebben een goede kwaliteit. Maar er hangt nogal een prijskaartje aan. Dus begon ik met sparen en het leek me erg leuk om hem mezelf cadeau te kunnen doen als ik zou slagen. En ja ik ben geslaagd, en ja ik heb hem dan ook aangeschaft!
Het is de iMac 21.5 inch en dan degene met het ‘grootste opslagvermogen’, om het zo maar even te zeggen. Want er zijn twee verschillende iMac met een scherm van 21.5 inch. Om te kijken wat deze iMac allemaal kan en heeft kun je even kijken op deze pagina van Bol. Ik moet zeggen, het was een hele grote aankoop, ik heb namelijk ook nog heel veel accessoires erbij gekocht, namelijk een externe harde schijf (heel handig voor timemachine, die maakt om het uur automatisch een back up), oplaadbare batterijen voor mijn draadloze muis en toetsenbord, office (word etc) voor mac en dan ook nog 3 jaar garantie. Maar het is het wel allemaal waard geweest.

Sinds ik mijn iMac heb, wil ik niet meer terug. Ik gebruikte hiervoor een laptop die ik al 5 jaar heb, gewoon met windows. Die gebruik ik overigens nog steeds af en toe en ga ik waarschijnlijk ook voor mijn studie gebruiken om mee te nemen naar school. Maar nu pas merk ik hoe sloom hij eigenlijk is. Met een iMac gaat alles 10x sneller, is het beeld veel mooier en de kleuren komen veel beter uit. Ook heeft mijn iMac 1 TB opslag ruimte, wat erg veel is, en mijn externe harde schijf ook, dus ik kan wel even vooruit met afbeeldingen bewerken etc. Wat wel een minpunt is, is dat ik altijd photofiltre studio x gebruikte op mijn windows voor het bewerken van fotos. Een super fijn programma, maar die kan helaas niet op de iMac. Dus heb ik nu photoshop gedownload en ik moet zeggen dat het steeds beter gaat. Alleen heb ik nu een 30 dagen proef versie, en ik vind het een beetje duur om hem aan te schaffen. Dus hoe het over 30 dagen moet, weet ik nog niet. Voor de rest kun je ook gelijk via je iMac handige apps kopen via de app store. En er zitten ook handige standaard programma’s op, zoals iTunes, iPhoto, iMovie en nog veel meer. Er zit ook een ingebouwde webcam in de iMac met een vrij goede kwaliteit, dus daar ga ik binnenkort nog eens proberen een filmpje mee op te nemen voor glambeauty.

 

Al met al ben ik dus heel erg blij met mijn aankoop, en ik snap nu waarom iedereen Apple computers zo fijn vindt. Het is zoveel mooier en leuker om nu aan mijn site te werken, en het gaat ook allemaal zo snel! Wat ook fijn is, is dat je geen virusscanner nodig hebt, omdat je iMac al heel goed beveiligd is. Kortom, ik ben er gek op!

 

Wat trouwens nog een tip is, als je student bent, is dat je op alle producten van Apple (dus ook de iMac) 6% korting krijgt. Ik dus ook, omdat ik begin september begin met mijn opleiding. Het scheelde echt heel veel in mijn eindbedrag! Dus als je student bent, of bijna bent, zou ik hier zeker rekening mee houden!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

18 reacties

 1. Wauw! Ik heb een Macbook maar mijn computer moet ook dringend vervangen worden door een iMac!

 2. Oh dat is nog eens een aankoop waar je intens gelukkig van wordt lijkt me! Ik wil in de toekomst een macbook gaan aanschaffen, maar ik ben bang dat dat nog wel even gaat duren.
  Zelf had ik eerder ook Adobe Photoshop, maar die had ik gewoon gecrackt. Dus dat is ook nog een mogelijkheid, op Google genoeg over te vinden (gewoon een tip ;)).

 3. Supercool!! Ik wil ook nog graag een iMac. Ik heb nu een Macbook Pro 17 inch. Ben er verliefd op en zou niet meer zonder kunnen.

 4. Wauw echt heeel erg mooi!! Ik vind het design van Mac computers echt prachtig 😀 Binnenkort een foto waar hij op je bureau staat? hihi

 5. Haha that’s what they say; Once you go Mac, you never go back!
  Ik heb precies hetzelfde, sinds ik mijn MacBook Pro heb kan ik me gewoon niet voorstellen hoe ik al die jaren op een Windows computer heb kunnen werken.

  Gaat nog een heel drama worden als die van mij aan z’n eind is, duur zijn ze wel ja!

  In ieder geval onwijs veel plezier met deze aankoop! (:

Plaats een reactie