Ik las deze tag op Tedje’s blog en vond hem zo leuk dat ik hem zelf ook wilde doen! Zo leren jullie mij ook weer een beetje beter kennen, wat ook interessant is voor jullie, zo weten jullie een beetje wie er achter glambeauty zit!

So, lets start!

Heb je een tweede naam?
Ja ik heb een tweede naam, namelijk Nicole, vernoemt naar mijn moeder. Ik bezit zelfs nog een derde naam. Mijn volledige naam is dan ook Danique Nicole Maria. Ik vind mij naam wel mooi!

Wat is je favoriete vak op school?
Op mijn school worden er niet echt vakken gegeven. Zoals sommige van jullie al weten studeer ik journalistiek. Je krijgt colleges over economie, recht en politiek, waar ik niet heel erg dol op ben. Maar af en toe krijgen we ook colleges over social media en bloggen, wat ik natuurlijk wel weer heel erg interessant vind! Eens in de zoveel tijd hebben we ook gastcolleges, dan komt er bijvoorbeeld een redacteur van een krant vertellen over zijn baan en mogen wij diegene vragen stellen, ook erg interessant! Voor de rest werk je heel veel in je tutorgroep samen en maak je veel opdrachten. Het eerste jaar is alleen maar schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Maar hé, ik ben dol op schrijven!

Wat is je favoriete drankje?
Water? Mag dat? Ik drink alleen maar water, water, water en water. Ik ben zelf niet heel erg dol op frisdrank. Ik vind ijsthee met perzik smaak ook lekker, maar wel zonder prik. Ik ben ook dol op thee. En verder drink ik af en toe ook wat alcohol daarbij is WKD blue mijn favoriet. Maar eigenlijk drink ik altijd water, misschien ben ik gewoon lui ;-)!

Wat is je favoriete nummer op dit moment?
Op dit moment? Moeilijk, ik luister altijd een paar liedjes heel veel op een moment. Maar als ik dan echt moet kiezen… Somebody that i used to know van Gotye. Of, Where is the line van Billy Talent, maar die is al jaren favoriet. En natuurlijk alle nummers van Michael Jackson, maar goed we dwalen af. Somebody that i used to know dus.

Hoe ga je je kinderen noemen?
Pfoeh, ik moet je zeggen dat ik daar op een leeftijd van 17 nog niet heel erg mee bezig ben. Ik weet niet eens of ik wel kinderen zou willen, op dit moment nog zeker niet ;-)! Als ik kinderen neem, dan wil ik er wel 2 of 3. Geslacht is niet heel belangrijk. Maar de namen? Nee, ik heb geen idee.

Doe je aan een sport?
Momenteel doe ik helemaal niks, slecht! Ik ben gestopt met hockeyen voor mijn opleiding, omdat ik het nogal druk zou krijgen. Ik heb hiervoor namelijk 5 jaar gehockeyd en het afgelopen jaar heb ik daarnaast ook nog aan zumba gedaan. Nou ik moet je zeggen, ik heb het druk, maar tijd voor hockey is er eigenlijk nog wel. Dus ik baal als een stekker, want ik mis het verschrikkelijk. Ik begin dan ook waarschijnlijk in september weer opnieuw.

Favoriete boek?
Zo’n vraag moet je niet aan mij stellen! Dit vind ik zo verschrikkelijk moeilijk. Zoals sommige van jullie wel weten ben ik dol op lezen. Ik verslind een hele hoop boeken in een jaar en lees dus ook heel veel verschillende verhalen. Boeken die ik lees zijn soms niet met elkaar te vergelijken. Ik ben dol op fantasy, maar een chicklit vind ik ook heerlijk. Ik ben momenteel bezig in ‘De Hongerspelen’ en ik moet je zeggen, ik ben verslaafd! Wat leest dat boek goed door, dus wie weet wordt dat wel een favoriet ;-)!

Favoriete kleur?
Ik ben altijd dol geweest op de kleur paars. Maar dan wel zacht/licht paars zeg maar. Ben ik nog helder?

Favoriete dier?
Honden, zekers te weten! Ik heb zelf een lieftallige hond van 12 jaar oud. Ik ben dol op haar. Ze is een rode engelse cocker spaniel. Ik weet zeker dat als ik later honden neem, het zeker een engelse cocker spaniel wordt. Het karakter is geweldig, ze zijn stront eigenwijs en kunnen heel zielig kijken. Ze zijn lief tegenover anderen en dol op knuffelen!

Favoriet parfum?
Davidoff cool water game, heerlijk fris en zoet. Dit is al langere tijd een favoriet van mij. Voor de rest ben ik dol op DKNY be delicious, Burberry Brit en Love etc. van The body shop.

Favoriete vakantie?
Sowieso de vakantie met mijn ouders, broer en hond naar Rome. Dat was een geweldige vakantie. Ik heb Rome gezien, wat een prachtige stad, ik ben er verliefd op geworden. Dat was trouwens de eerste keer dat ik in Italië ben geweest. Eerst gingen we naar Milaan, toen door naar Rome en daarna hebben we nog gerelaxt aan het Como meer. Het was zeker te kort, dus ik ga sowieso nog een keer terug naar Rome. Verder waren mijn reisjes met school ook heel gaaf. In 2010 ben ik naar London geweest met school, wat natuurlijk dikke boel was met mijn vriendinnen. Ook een prachtstad. In 2011 ben ik nog met school naar Parijs geweest, ik was er al weleens geweest, maar toen was ik heel jong, dus wist ik het nog amper.  Ook  dit is gewoon een prachtige stad!

Ben je afgestudeerd op de middelbare school?
Jup! In 2011 ben ik geslaagd voor mijn havo-diploma, met 3 achten en 5 zevens. Trots dat ik was en natuurlijk nog steeds!

Ben je ooit het land uit geweest?
Ja, ik ben in de volgende landen geweest. België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Denemarken en Zweden. Ik zou zelf nog heel graag naar Amerika en Griekenland gaan!

Spreek je een andere taal?
Ik spreek brabants… Grapje, dat spreek ik natuurlijk wel, maar dat is niet een geheel andere taal. Ik spreek natuurlijk Nederlands. Engels spreek ik goed. Duits kan ik heel goed verstaan, ik heb familie in Duitsland. Zelf praten gaat ook, maar dan vooral de basis dingen. Ik zou nog heel graag Spaans willen leren!

Heb je broers of zussen?
Ik heb een broer van 20.

Wat is je favoriete winkel?
Hard question. Ik koop vaak kleding bij H&M. Ik ben dol op de Sephora en Kruidvat voor make-up. Maar ik vind online shoppen ook wel heel erg lekker.

Wat is je favoriete restaurant?
De bengel vind ik altijd wel goed. En voor de rest Le Connaisseur, daar hebben ze een heerlijk voorgerecht genaamd champignons in een krokant jasje, en oh my dear god, that’s delicious!

Ga je graag naar school?
De dagen per week dat ik op school zit zeker! Aangezien mijn rooster nogal apart is, en het vooral veel thuis doen is, zit ik soms maar 3 dagen in de week op school (in het ergste geval maar 2 dagen). En geloof me, dan ga ik graag naar school. Ik zit liever 5 dagen per week op school, dan thuis. Mijn ritme is niet echt super kun je zeggen en ik vind mijn opleiding gewoon heel leuk.

Favoriete YouTuber?
Ik heb niet echt een favoriet. Ik kijk vooral veel beautyfilmpjes van verschillende youtubers.

Favoriete film?
De Lord of the rings serie, sowieso. Wat zitten die geweldig in elkaar en wat een geweldig verhaal. Voor de meeste vrouwen klinkt de serie heel saai en langdradig, maar jezus er spelen toch een stel hotties in die films! Jaja, daar mag ook naar gekeken worden! Maar ik ben dol op dat soort films. Ik kan dan ook niet wachten tot the Hobbit uit is. Voor de rest vind ik de Harry Potter films ook leuk.

Favoriete tv-show?
LOST. Sowieso Lost! Dat is de geweldigste serie ooit. Maar helaas is hij natuurlijk al lang afgelopen. Ik kijk hem daarom maar steeds opnieuw. Het verhaal is gewoon geweldig, de personages zijn geweldig, het is spannend, romantisch en ik hou er gewoon van! Voor de rest vind ik Desperate housewives gewoon geweldig leuk, de humor, de problemen, ik kan er uren naar kijken. Glee vind ik ook leuk, vooral de liedjes! Wie is de mol, een geweldige tv serie van Nederlandse bodem. En natuurlijk the vampire diaries om het een beetje mysterieus te houden!

PC of MAC?
MAC. Sinds ik mijn iMac heb sinds juni kan ik niet meer zonder. Voor school werk ik op een windows laptop en jezus wat merk ik dat verschil goed. Mac is 10x zo snel, heb ik nooit ruzie mee, loopt nooit vast, heeft een beter beeld en geluid kwaliteit. Is gewoon top.

Welke GSM heb je?
Blackberry bold 9780, in het wit. En ik moet je zeggen ik ben dol op mijn blackie, maar hij begint nu toch kuren te krijgen (na een jaar ongeveer). Helaas moet ik nog een jaar wachten tot ik mijn toekomstige geliefde in mijn armen kan sluiten. Ik weet namelijk zeker dat mijn volgende telefoon een iPhone wordt.

Hoe lang ben je?
Ik ben niet heel erg lang. Namelijk maar 1.64. Maar ik ben het gewend om omhoog te kijken.

 

En dat waren alle vragen! Iedereen die hem wil overnemen, mag hem natuurlijk overnemen! Ik vond het zelf hartstikke leuk om in te vullen en nu kennen jullie mij ook weer een beetje beter! Als je nog dingen van me wilt weten, stel dan vooral je vraag in de comments, dat vind ik leuk!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

13 reacties

  1. Hele leuke tag, Harry Potter rules en vroeger keek ik ook naar “Lost”; heb vanaf het eerste tot het laatste, 6de seizoen gekeken 🙂

  2. Leuk om te lezen!!

    Je afstudeer foto lijkt erg veel op die van mij! Ik zat op het Eckart College 🙂

    • Danique Reageer

      Haha serieus? Ik zat daar ook op school, wat toevallig!

  3. Ik herken op je foto waar je bent (eerste foto) dus heb ff gechekt waar je woont, en mijn herkenning is goed 🙂 Woon er zelf ook 😉 Leuke tag trouwens 😉

Plaats een reactie