Dit is een gesponsord artikel

 Tiramisu_zps7ed072fb.jpgHou je ook zo van tiramisu? De lekkerste tiramisu eet je in Italië, en in het bijzonder in Venetië, waar dit toetje oorspronkelijk vandaan komt. Maar ook in Nederland kan je het overal krijgen.  Je kan deze natuurlijk gewoon bij de supermarkt kopen, maar veel leuker en oneindig veel lekkerder is een zelfgemaakte tiramisu. Je hoeft niet bang te zijn dat dit veel werk is. Ik denk dat je er in een kwartiertje mee klaar bent. Leuk om je vriendinnen mee te verrassen. Het is ook een typisch toetje dat troost biedt in deze donkere dagen, waarin je je tuinmeubelen hebt moeten opbergen en je weer met je bordje op schoot tegenover je tv meubel moet zitten.

Het volgende heb je nodig:
6 eidooiers
250 gram kristalsuiker
500 gram mascarpone
30 lange vingers
300 ml sterke koffie, gezoet met drie eetlepels suiker
2 eetlepels cacaopoeder

 keuken_zps18bef3ef.jpgEn zo ga je te werk:
Klop in een grote kom het eigeel in met de suiker tot een schuimige massa. Hierna roer je de mascarpone er doorheen. Als het goed is heb je nu een romige massa. Hierna doop je de lange vingers voorzichtig in de koffie en leg je ze op een rond bord. Hierna verdeel je de helft van de romige massa over de lange vingers. Nu herhaal je de vorige twee stappen: leg er weer in de koffie gedoopte lange vingers overheen en schenk de rest van de mascarponeroom er overheen. Nu bestrooi je alles gelijkmatig met de cacaopoeder (je kan hier het beste bittere cacaopoeder voor gebruiken) en zet je het bord in de koelkast. De tiramisu moet minstens twee uur in de koelkast blijven staan om goed op te stijven. Hierna is het klaar om te worden opgediend. Zie je nou wel hoe gemakkelijk het is!

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

11 reacties

  1. Ik ben zelf gek op Tiramisu, maar om eerlijk te zijn heb ik het nog nooit zelf gemaakt. Ik ben toch meer van het kant en klaar kopen haha.

  2. Mijn favoriete toetjeee!!
    Ooit zelf gemaakt op school was wel lekker

Plaats een reactie